Lyssna
Dela
Kontakt

Nytt verktyg i Creaza för Podcast

Podcasts har blivit ett populärt arbetssätt i skolan. Creaza har nu lanserat AudioEditor, ett helt nytt verktyg.

AudioEditor är lätt att använda och gör det möjligt att spela in eget tal upp till 15 minuter, lägga till bakgrundsmusik, bakgrundsljud och effekter från Creazas stora ljudbibliotek eller använda egen musik och ljud.

AudioEditor består av en tidslinje med flera ljudspår som gör det enkelt att till exempel kombinera ljudklipp, justera volym och varaktighet. AudioEditor fungerar bra på PC, Chromebook och iPad. När du har slutfört produkten kan den exporteras och laddas ner som en MP3-fil.

Flera användningsområden

Det finns väldigt många användningsområden för AudioEditor. Du kan skapa podcaster på de flesta ämnen, både som elev och som lärare.

Du kan använda det i språkundervisning, till exempel kan eleverna arbeta med spanska, franska eller kinesiska fraser på en restaurang där de kommer att beställa mat och dryck.

I Creaza-biblioteket finns ljudeffekter relaterade till både restaurangbesök och många andra sammanhang. I det här fallet arbetar du med både språk, uttal och muntliga- och digitala färdigheter.

AudioEditor passar bra för att skapa och redigera intervjuer med till exempel vänner, familj eller andra personer. Man kan även arbeta med "falska nyheter", bland annat genom att klippa olika intervjuer på ett vilseledande sätt och därigenom öka förståelsen för ljudmanipulation.

Så loggar du in

Du som är anställd i Vetlanda kommun loggar in i Creaza via SLI med Skolfederationen. På SLI:s sida hittar du Creaza under fliken ”Fler”.

Läs mer om hur AudioEditor fungerar på Creazas hemsida.länk till annan webbplats

Kontakt

Karolina Sandell

IT-pedagog
Telefon: 0383-965 76
Karolina.Sandell@vetlanda.se

Maria Pannwitz

Lärare 1-3
Telefon: 0383-965 77
Maria.Pannwitz@vetlanda.se